Radnice zkrátila 3. etapu přestavby kruhové křižovatky

kriz webSemafory na přestavované okružní křižovatce na Hornoměstské ulici by měly dopravu řídit o pět dní méně, než radnice původně předpokládala. Po dnešním jednání s dodavatelskou firmou to uvedl vedoucí radničního odboru dopravy Petr Pospíchal.

"Na základě dnešní dopravní situace ve městě se podařilo dohodnout s dodavatelem stavby zkrácení etap 3A a 3B tak, že etapa 3A bude zřejmě do čtvrtka 13.10 a etapa 3B zřejmě do pondělí 17.10. včetně, potom už by se jezdilo rovně po II/602 v obou směrech a uzavřela by se Třebíčská = etapa 4. Stavba si na práce přesune více lidí aby se činnost urychlila a práce, které se nemusí dělat ze silnice (např. dláždění chodníků) se provedou v rámci 4.etapy," řekl Pospíchal a dodal, že úpravou prošly i intervaly na semaforech: "S firmou zajišťující dopravní značení bylo dohodnuto prodloužení intervalu zelené ve směru od ulice Novosady, aby se omezily kolony v centru města. Přesto apeluji na řidiče, aby pokud možno do uvedeného prostoru nejezdili a využívali možnou objízdnou trasu po dálnici D1 mezi exitem 141 VM západ a 146 VM východ."

 Podrobnosti a aktuality najdete zde.

 

-kid-

3. etapa a, b NOVĚ
Termín: 8. 10.–17. 10. 2016
Délka uzavírky: 70 m
Popis uzavírky: Částečná uzavírka sil. II/602 v ul. Hornoměstská od křiž. s MK Třebíčská – provoz řízen střídavě pomocí světelného signalizačního zařízení (semafor).
Objízdná trasa: Pro vozidla nad 3,5 t po sil. II/354 k.ú. Kochánov, Netín, Záseka,
Zahradiště,  Radostín nad Oslavou, Ostrov nad Oslavou, po sil. I/37 Laštovičky, Rousměrov,  Sklenné n/O, Jívoví, Křižanov, po sil. II/360 Martinice, Velké Meziříčí.
Bude možné využívat i dálnici D1 v úseku mezi sjezdy Velké Meziříčí – východ a Velké Meziříčí západ, které by měly být od 24.9.2016  v provozu bez omezení.

Etapa 3a, uzavírka
3a uzavirka

 

 

 

Etapa 3a, objížďka
3a objizdka

 

 

 

 

 

Etapa 3b, uzavírka
3b uzavirka

 

 

 

Etapa 3b, objíďka
3b objizdka

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.