Katovna má opět rozbitá okna

DSC01618Vandalové ve Velkém Meziříčí si opět vzali na mušku budovu bývalé katovny na Ostrůvku. Pravděpodobně včera pozdě večer nebo v noci na dnešek naházeli kameny do jejích oken a porozbíjeli skleněné tabulky.

Budovu katovny od loňského září využívají jako svoje zázemí šermíři ze společnosti TAS, kteří ji mají pronajatou od města. Rozbitá okna opakovaně zasklívali již koncem loňského roku. Zabývala se tím i městská policie. „Po Novém roce byl až doteď klid. Včera jsme z katovny odcházeli po tréninku v osmnáct hodin a vše bylo v pořádku. A dnes dopoledne jsme škodu objevili,“ říká Radek Kamenský, hejtman společnosti. Událost dnes opět ohlásí městské policii. „Zasklení tří čtyř tabulek nás vyjde kolem tisícovky,“ dodává. Nejde o závratnou škodu, ale opakovaně se to už nasčítá. Přitom šermíři katovnu od té doby, co ji mají v nájmu, opravují, zvelebují, zvou k návštěvám veřejnost na den otevřených dveří či noční prohlídku. A vše si financují z vlastního rozpočtu. „Platíme to v podstatě z toho, co si kde vyšermujeme,“ uvádí Kamenský. O to víc je pak takhle zbytečně vyhozené peníze zamrzí.

Martina Strnadová

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.